20200316

Платформа ClassTime

Сервіс Classtime допомагає швидко і якісно опитати клас і миттєво відстежити, наскільки діти опанували матеріал. З ним можна легко зацікавити та згуртувати учнів і додати ігрові елементи в навчання. Інноваційну розробку вже використовують вчителі в різних школах країни та й усього світу. Ми відвідали Слов’янську гімназію в Києві та подивилися, як відбуваються уроки з використанням сервісу. І з’ясували, чим він може стати в пригоді сучасному вчителю.
Classtime — це онлайн-помічник вчителя, що збагачує урок миттєвою візуалізацією рівня розуміння та прогресу усього класу в живому часі.
Наприклад, швидко перевіряти знання учнів, залучати дітей до командної роботи, працювати над помилками, готуватися до ЗНО та зробити свою підготовку до уроку набагато ефективнішою.



До того ж сервіс допомагає боротися зі списуванням. Адже якби діти виконували завдання в паперовому варіанті, то запитання для всіх ішли б в одному порядку. А за допомогою Classtime учитель може їх перемішати і створити окремий варіант для кожного. І так заплутати охочих зазирнути за підказкою до сусіда.
Важливими функціями є:
  • Можливість призначати кількість балів за завдання.
  • Часткове оцінювання (якщо правильно виконана частина завдання, наприклад, на відповідності).
  • Можливість позначати клас для виконаної сесії.
  • Змога переглядати сесії конкретного класу.
  • Використання всіх командних ігор.
Однак ці функції доступні в платній версії сервісу.
Classtime можна використовувати по-різному: закріплення вивченого, підсумкове оцінювання, домашні завдання.
Найскладніше - почати використовувати сервіс.
«Вчителі — дуже консервативні люди. Їх треба весь час спонукати до дії. Коли я почала, Classtime мені відразу сподобався. Ти миттєво розумієш, наскільки це класно. Тоді виявляється, що найважчим було знайти силу волі, змусити себе почати. А потім — усе нормально, там все зрозуміло і просто. Головне — вибрати час, щоб почати навчатися», — зізнається вчителька. Але результати того варті.



Пропонуємо таблицю кодування деяких виразів та символів:


Немає коментарів:

Дописати коментар